به فروشگاه محصولات اورگانیک کیمیای ژیک خوش آمدید

عسل رزماری چه خواصی دارد؟

Saturday، ۱۷ Aazar ۱۴۰۳

عسل نوعی ماده شیرین طبیعی است که به وسیله زنبورها از شهد یا از تراوش‌های قسمت‌های زنده گیاهان و یا از پسمانده شیره آن‌ها که توسط زنبورها از قسمت‌های زنده گیاهان جمع‌آوری شده، تولید می‌گردد؛ همان‌طور که گل‌ها از لحاظ اندازه، رنگ، شکل و بو با هم تفاوت دارند، شهد و گرده‌‌ی آن‌ها نیز متنوع است. برای همین انواع عسل که از شهد خاص هر گل بدست می‌آید از لحاظ ترکیبات، رنگ و بو و حتی خواص دارویی متفاوت می‌باشند.
در بازار عسل‌هایی مختلفی موجود است که از شهد گل‌های مختلف با طعم و عطر خاص خود تولید شده‌اند. یکی از عسل‌های پرخاصیت و پرطرفدار عسل رزماری است که در ادامه به ویژگی‌ها و خواص آن می‌پردازیم.

عسل رزماری چیست؟

عسل رزماری در نواحی مدیترانه‌ای، بخصوص فرانسه و اسپانیا، مرسوم است. طعم منحصر به فرد، این عسل را از سایر انواع عسل متمایز می‌کند. اما از آنجایی تولید آن به شرایط آب و هوایی انتهای زمستان و اوایل بهار بستگی دارد، روش تولید آن به ندرت مشابه روش تولید عسل‌های دیگر است.

ویژگی‌های ظاهری عسل رزماری

رنگ: سفید روشن تا بسیار روشن 
مزه: خوش طعم، زمانی که عسل آن تازه باشد، مزه آن بسیار خوشایند است.
دوام/طعم پس از خوردن: کوتاه مدت
مزه: مانند گل و میوه
شدت بو: ضعیف تا متوسط
میزان شیرینی: متوسط
میزان مواد معدنی: پایین
کریستالیزاسیون: به سرعت به بلورهای ریز تبدیل می‌شود.
گلوکز: ۱/۳۳ تا ۳۹ گرم در هر ۱۰۰ گرم عسل
فروکتوز: ۴/۳۸ تا ۴۳ گرم در هر ۱۰۰ گرم عسل
دی‌ساکارید: ۱۳٪، معمولاً مالتوز
مقدار گرده گل رزماری پایین و کمتر از ۱۰٪ گزارش شده است.
توان ضد باکتریایی: متوسط، کم تا زیاد (مانند اقاقیا، نارنج، یونجه (آلفالفا)، گل آفتابگردان)

خواص عسل رزماری

مشخصات و فواید عسل رزماری مستقیماً از اتحاد بین خواص عسل و رزماری ناشی می‌شود. هر دوی این مواد به‌طور سنتی به‌عنوان عوامل شفابخش و تقویت‌کننده مورد استفاده قرار گرفته‌اند. فواید شناخته‌شده آن‌ها عنصری حیاتی در طب رایج برای قرن‌هاست.
خواص ضد التهابی:
از آنجایی که در این محصول رزماری و عسل ترکیب می‌شوند، عسل اکلیل کوهی در فرآیندهای التهاب کبد مفید است
همچنین یک درمان طبیعی برای نقرس، روماتیسم و آرتروز ارائه می‌دهد.
بهبود گردش خون:
عسل رزماری ترمیم کننده معده بوده و به فرآیندهایی مانند هضم سنگین، سوزش سر دل، یا گاز کمک می‌کند.
مصرف این عسل اغلب با دمنوش‌هایی مانند چای بابونه برای تقویت فرآیندهای گوارشی همراه می‌شود.

خواص خلط آور:
عسل رزماری ضد عفونی کننده بوده و به تسکین سرفه و سایر مشکلات تنفسی از جمله برونشیت و سرماخوردگی کمک می‌کند.
تنظیم دستگاه گوارش:
عسل رز ماری همانند هر عسل دیگری برای سیستم گوارشی و ایمنی مفید است. مصرف این عسل ورم معده و روده را برطرف کرده و سیستم گوارش را سلامت می‌کند.
ضد باکتری طبیعی:
عسل رزماری به دلیل داشتن پراکسید هیدروژن، خاصیت ضد میکروب دارد. این ترکیب با محدود کردن رشد باکتری‌ها و حتی کمک به کاهش تعداد باکتری‌ها، می‌تواند به بهبود سریع زخم و عفونت‌های دستگاه تنفسی کمک کند. اسیدیته و محتوای کم آب آن نیز دارای خواص ضد باکتریایی بوده و به مهار رشد باکتری‌ها کمک می‌کند.
درمان انواع سرماخوردگی و آنفولانزا
عسل رزماری دارای مقدار کمی ویتامین و مواد معدنی است که به افزایش ایمنی بدن کمک می‌کند. از طرفی به دلیل عملکرد ضد باکتریایی، ضدالتهابی و تسکین‌دهنده‌ای که در این نوع عسل تک‌گل یافت می‌شود، برای درمان سرماخوردگی و حتی آنفولانزا انتخاب خوبی است.
خوردن یک قاشق غذاخوری عسل خام به تسکین سوزش گلو و رفع سرفه کمک می‌کند. از طرفی در صورت بروز عفونت در گلو، تعداد باکتری‌ها را نیز کاهش می‌دهد.
توصیه می‌شود تا یک ساعت پس از مصرف عسل چیزی نخورده و ننوشید.
کمک به هضم بهتر غذا
قندهای طبیعی موجود در عسل اکلیل کوهی آن را به یک پری بیوتیک طبیعی تبدیل می‌کند. به این معنی که باکتری‌های مفید دستگاه گوارش ما را تغذیه کرده و باعث سلامت بیشتر روده و معده می‌شود. روده سالم به معنی هضم بهتر غذا است.
مراقبت از سلامت کبد
از خواص عسل رزماری می‌توان به تنظیم تولید صفرا اشاره کرد. سلامت صفرا نه‌تنها از سلامت کبد حمایت می‌کند، بلکه به هضم بهتر غذا نیز کمک می‌کند.
مکملی قوی در مبارزه با خستگی
عسل رزماری منبع غنی از قندهای طبیعی است. قند طبیعی موجود در عسل اکلیل کوهی به مبارزه با خستگی و ضعف عمومی خواهد رفت. عملکرد انرژی‌زا این نوع عسل باعث تنظیم قند خون هم می‌شود.
منبع ویتامین و مواد معدنی
عسل رزماری نیز مانند همه عسل‌ها حاوی مقادیر کمی از چندین ویتامین و مواد معدنی ضروری، به‌ویژه ویتامین C و ویتامین B، پتاسیم، منیزیم، فسفر، کلسیم، آهن یا روی است. از دیگر عناصر باارزش موجود در عسل رزماری می‌توان به ذرات گرده، آنزیم‌ها، اسیدهای آمینه (پروتئین‌ها)، قندها، و همچنین موم زنبورعسل (در صورت عدم فیلتر شدن عسل) اشاره کرد.

آیا عسل رزماری پوست برای پوست مفید است؟

عسل رزماری برای پوست مفید است و بنابراین در صنایع تولید لوازم آرایشی، بطور گسترده به عنوان یک ماده مرطوب کننده مهم استفاده می‌شود.
تحقیقی در سال ۱۹۹۹، نوعی کرم مبتنی بر عسل رزماری را به منظور بدست آوردن بالاترین میزان آب‌دهی پوستی مورد تجزیه و تحلیل قرار داد. پژوهشگران در این تحقیق، بررسی کاملی بر روی پایداری ساختاری و فیزیکی آن انجام داده و اثر درمانی آن بر پوست را ارزیابی کردند. نتایج نشان دادند که «این امولسیون، درجه بالایی از مرطوب کنندگی/قدرت نرم کنندگی را ارائه می‌دهد که نه تنها به شکل داروی پوستی یودرمیک بسیار خوب، بلکه به عنوان یک حامل بسیار مناسب برای فرمولاسیون داروهای پوستی و یا پزشکی پوست، دارای صلاحیت می‌باشد.
اثر استفاده از عسل رزماری بر پوست‌های خشک، آکنه، پوست‌های حساس و درمان لک‌های پوستی مثبت است. عسل‌های روشن مانند رز ماری یک ماسک طبیعی عالی برای لک‌های پوستی محسوب شده و به بازگرداندن درخشندگی چهره کمک می‌کنند.
علاوه بر این، عسل به باز شدن منافذ پوستی کمک کرده و چربی اضافی را بدون خشک شدن پوست از بین می‌برد. این خاصیت برای جلوگیری از جوش های صورت ایده آل است. این عسل تغذیه‌کننده و مرطوب‌کننده پوست هم محسوب می‌شود.

چرا استفاده از عسل رزماری برای مو مفید است؟

در ادامه به چند نمونه از فواید عسل رزماری برای مو می‌پردازیم.

'

۱.عسل رزماری یک نر‌م‌کننده است.

این ترکیب رطوبت را در مو حفظ می‌کند و آن را نرم و درخشان نگه می‌دارد. این موضوع به کاهش شکنندگی مو کمک می‌کند که معمولا علت رشد آهسته‌تر مو محسوب می‌شود. عسل برای خانم‌هایی که به‌طور طبیعی موهای فر یا خشک دارند، بهتر عمل می‌کند.

۲. عسل رزماری به رشد مو کمک می‌کند.

گفته‌ می‌شود عسل رزماری به رشد مو کمک می‌کند؛ مدارک موجود نشان می‌دهند که عسل رزماری رشد مو را تحریک می‌کند.

۳.عسل رزماری سرشار از آنتی اکسیدان است.

عسل رزماری سرشار از آنتی‌اکسیدان‌های مختلف است که می‌توانند از آسیب‌ دیدن مو جلوگیری کنند و پوست سر و مو را سالم نگه دارند.

۴. عسل رزماری یک جاذب‌ رطوبت است.

عسل رزماری یک جاذب‌ رطوبت بوده و حاوی پروتئین، مواد معدنی و ویتامین‌های متنوعی است که همگی به تقویت فولیکول‌های مو کمک کرده و از ریزش مو و کچلی جلوگیری می‌کنند.

۵. عسل رزماری خواص ضدباکتریایی دارد‌.

این ترکیب مفید ممکن است به جلوگیری از عفونت‌های کف سر و تسکین مشکلاتی مثل شوره‌ی سر، اگزما و… کمک کند.

۶. عسل رزماری حاوی آنزیم‌هایی به نام گلوکز اکسیداز است.

عسل رزماری حاوی آنزیم‌هایی به نام گلوکز اکسیداز است که هیدروژن پراکساید را شکل می‌دهند. هیدروژن پراکساید خواص ضدباکتریایی دارد. این موضوع ممکن است در مبارزه با عفونت‌های کف سر و مو مفید باشد‌.

۷. عسل رزماری ممکن است به‌عنوان یک تمیزکننده عمل کند.

بعضی از شامپوها حاوی عسل هستند. شواهد عنوان می‌کنند که عسل می‌تواند کثیفی‌ها و ناخالصی‌ها را از پوست سر برطرف کرده و منافذ را کوچک کند. بعضی از متخصصان باور دارند که عسل رشد مجدد مو را هم تحریک می‌کند.

رزماری چیست؟

در ابتدا تعریفی از گیاه رزماری را برای شما تشریح می‌کنیم. رزماری گیاهی معطر و همیشه سبز بومی مدیترانه است. از آن به عنوان چاشنی آشپزی، برای ساخت عط‌رهای مختلف و مزایای بالقوه آن برای سلامتی استفاده می‌شود. این گیاه به همراه بسیاری از گیاهان دیگر مانند پونه کوهی، آویشن، ریحان و اسطوخودوس از خانواده نعناع Lamiaceae است. این گیاه نه تنها به انواع غذاها طعم خوبی می‌دهد، بلکه منبع خوبی از آهن، کلسیم و ویتامین B-6 است. معمولاً به صورت یک گیاه خشک کامل یا عصاره پودری خشک تهیه می‌شود، در حالی که چای و عصاره مایع از برگ‌های تازه یا خشک آن به دست می‌آید.

موارد منع مصرف رزماری

در حالی که در برخی کشورها از رزماری برای درمان صرع استفاده می‌شود (تنها در محیط‌های درمانگاهی و تحت نظارت کادر درمانی)، مصرف آن در دوران بارداری و موارد ابتلا به صرع منع شده است. در افراد مبتلا به فشار خون بالا نیز باید با احتیاط مصرف شود. همچنین از آنجایی که این گیاه بسیار انرژی‌ زا است، شامگاه نباید مصرف شود.

اثرات کلی رزماری بر بدن

• آنتی اکسیدانی قوی
• تقویت کننده رویش مو
• ضدشوره
• مهار سمیت کبدی و صفرا آور
• افزایش دهنده اشتها و ضد نفخ
• ضد اسپاسم و آرامبخش
• آنتی میکروبی و ضد عفونی کننده
• اثرات ضد التهابی
• تقویت کننده حافظه